Tips när en nyfödd anlänt

 

Få barn är kanske det största man kan uppleva i livet. Den första tiden är förstås härlig, men innebär också en hel del jobb och förstås mycket att tänka på. Av den anledningen har vi här samlat några nyttiga tips och råd på hur man löser allt när det kommit en liten ny medlem i familjen.

Att skaffa barn är som sagt en livsavgörande händelse. Just därför är det också viktigt att verkligen planera för nedkomsten och gärna i god tid så man är väl förberedd när den stora dagen kommer.

Ett bra tips är att se till att man har köpt allting som behövs, som till exempel spjälsäng, kläder, skötbord, hygienartiklar och framför allt blöjor, som är något som det kommer att gå åt mycket utav, så se till att vara väl förberedd och ha ett mindre lager hemma. Det går alltid åt fler blöjor än vad man tror.

Vad gäller mat så är ju det som bekant ingenting man behöver tänka på första tiden då all mat som behövs fås via amningen. Hur ofta ska man amma då är det kanske en del som undrar?

Detta är givetvis något som skiftar från barn till barn, men man brukar säga att en nyfödd ska ammas minst fem gånger per dygn. Oftast blir det dock betydligt fler gånger.

Något som så klart också är viktigt är att man hjälps åt på ett bra sätt den första tiden eftersom det är mycket som ska hinnas med och uträttas. Framför allt är det viktigt att man som mamma får tillfälle att vila med jämna mellanrum.