Stärk förhållandet

 

RelationerAtt bibehålla ett starkt och sunt förhållande är ingen dans på rosor. Som med det mesta i livet måste man arbeta hårt för att det behålla det goda och vackra. Ett bra förhållande kan alltid stärkas och utvecklas till något ännu finare om man tar sig tid för varandra och ser till att man aldrig tappar bort varandra när utstående faktorer knackar på dörren.

Boka in mer ”vuxentid”

Om man har barn är det lätt att tappa fokus för varandra eftersom man gör allt för sina ”små” och när natten är kommen orkar man inte mer än att gå och lägga sig för att gå upp tidigt på morgonen och upprepa rutiner med arbete, barnens dagis, fritidsaktiviteter och familjetiden i hemmet. Se till att försöka reservera minst tio timmar per vecka där endast du och din partner tillbringar kvalitetstid med varandra. Det kan handla om att ni går ut och äter en bit mat tillsammans, går på bio eller gör en utflykt. Se till att ni har adekvat hjälp som passar barnen och om det är för mycket begärt att hela tiden fråga efter barnvakt från vänner och släkt så går det ju faktiskt att investera en liten slant i en hemtjänst som tar hand om era barn under angivna tider. Det behöver faktiskt inte kosta så mycket – gör allt för att prioritera er tid tillsammans!

Ät tillsammans

Se till att tillbringa så mycket tid ni kan tillsammans när det gäller måltider. Om ni jobbar nära varandra så är det aldrig fel att träffas över lunch om inget hinder ligger i vägen. Om ert hem ligger nära arbetsplatserna är det alla gånger rätt att träffas i lägenheten eller villan för hemlagad mat samtidigt som ni får kvalitetstid med varandra. Ta vara på så många tillfällen som möjligt att äta ute tillsammans till middag eller tillbringa mer tid att laga mat och äta tillsammans hemma. Det behöver kanske inte gå till överdrift men avsätt åtminstone helgen för detta, det kommer göra susen!

Investera i städning

Många par blir stressade av oordningen i hemmet och det är inte så konstigt. Har man ett lugnt och harmoniskt hem som är rent och med ordning och reda blir förhållandet så mycket lättare, trivsammare och roligare. Många gånger hinner man inte städa på grund av arbete, barn eller utomstående faktorer som vi alla gånger inte kan påverka. Det kan därför vara på sin plats att investera i städning och städhjälp för att man inte skall kännas sig tyngd av att göra det som kanske är den allra tråkigaste sysselsättningen. Många par går dessutom varandra på nerverna under städprocesser. Tack vare RUT-avdraget så kan du reducera priset på städtjänster med hälften vilket gör att du inte behöver lägga ut mer än någon tusenlapp i månaden för att hålla ditt hus rent och er relation friktionsfri och trevlig. En investering i städning är helt enkelt en investering i ert förhållande.

Somna i dur

Varje gång ni går och lägger er tillsammans skall ni alltid somna till ett ackord i dur. Det finns ingen anledning att fortsätta älta tråkiga saker från tidigare händelser eftersom morgondagen är ny dag. Ligger gammalt groll kvar finns risken att grälet fortsätter. Gör därför upp och prata ut om det negativa som ligger och spökar, oavsett hur stor eller liten konflikten är. En total öppenhet och ärlighet där man talar ut om det allra minst är den bästa grogrunden för att sunt förhållande. Det kommer att stärka er och göra er mindre sårbara för alla framtida utmaningar eftersom ni kommer kunna lita på varandra om något känns konstigt och fel. Somna därför alltid med glädje och ha en förlåtande inställning där ni lättare kan gå vidare i dur tillsammans innan ni lägger er.