Skapa tid tillsammans

 

I ett förhållande och kanske framför allt om man har barn är det viktigt att skapa tid för varandra. Har man barn och speciellt när dessa är små är det mycket som ska göras och hinnas med, vilket även kan slita på relationen. Av den anledningen är det viktigt att man verkligen försöker hitta tid tillsammans, även om det kanske bara handlar om någon timme.

Skaffa barnvakt en gång i månaden

Ett bra sätt att skapa tid tillsammans är att lämna bort barnen en timme eller två. Att skaffa barnvakt är inte speciellt svårt. Kanske känner man någon som kan tänka sig ta barnet eller barnen under några timmar. Mor- och farföräldrar brukar med glädje passa sina barnbarn. Utöver finns det även gott om personer som gärna sitter barnvakt. Dessa hittar man enklast genom annonser, antingen fysiskt via anslag eller på nätet.

Ät middag bara ni två

Att gå ut och äta ensamma utan barnen är också ett bra sätt att göra något tillsammans och samtidigt få lite avkoppling. Dessutom är det alltid lite extra lyxigt att gå ut och äta på restaurang eftersom man så att säga kommer till dukat bord och slipper laga maten själv. Ett härligt avbrott i vardagen helt enkelt.Parträning

Börja träna tillsammans

Att träna tillsammans är ett bra sätt att umgås. Parträning är något som blir allt mer populärt och något som också en del gym erbjuder. Träning medför också en rad olika positiva effekter, som till exempel bättre hälsa och bättre humör med mera, vilket i sin tur kan hjälpa till att stärka relationen.

Lej bort tråkiga sysslor

Vem som ska göra vad i form av olika vardagssysslor är en klassisk punkt som lätt kan bidra till att det skär sig i en relation, så varför inte låta någon annan göra detta. Idag finns det gott om olika firmor som för en inte allt för dyr peng tar sig an exempelvis städning, tvätt och trädgårdsarbete, vilket gör att det frigörs tid som man istället kan ägna åt varandra.