Skaffa barn

 

En del av livet är att skaffa barn. Efter en viss tid i ett förhållande blir det det nästa logiska steget. Och när man väl bestämt sig kan man börja planera. 

Titta på ekonomin

Det tråkigaste när man ska skaffa barn är att det i mångt och mycket handlar om pengar. Barn är inte billiga i drift och vill man sitt framtida barn sitt bästa kan det vara lika bra att sätta sig ned och gå igenom inkomster och utgifter. Hur mycket pengar får den som måste stanna hemma under den första perioden? Vilka pengar kan ni lägga undan för barnartiklar och ett eventuellt sparande?

Ta det lugnt

Ett barn blir inte gjort på ett samlag. Det kan ta några månader innan man prickar rätt. Ju äldre man är desto svårare brukade det vara för kvinnan att bli gravid. Så stressa inte upp er om det inte blir någon graviditet på en gång. Hos Graviditetskollen.se kan man köpa graviditetstest som är lika säkra som testen på Vårdcentralen. Köp hem en förpackning eller två så ni har testen hemma. Tänk på att det kan ta upp till tre veckor innan en graviditet testar positivt. Känns det som väntan är lång kan man ringa sin vårdcentral eller sjukvårdsupplysningen och få information.

När ni blivit med barn

Den här första tiden är fylld av lycka och spänning. Under de första tre månaderna är risken som störst att förlora barnet eller att det uppstår problem, så var försiktig med hur många ni berättar för. Det kan vara jobbigt senare om olyckan skulle vara framme. Gå till barnmorskan för undersökningar och ta det lugnt. Stress är inte bra för mamma, pappa eller foster så lugna ner vardagen så mycket ni kan och försök bara njuta av tanken att snart föds ett nytt liv till världen.