Sensommarens kräftskivor

 

Innan hösten blir att får påtaglig så är det trevligt med någon fest utomhus. Sensommarens kräftskivor är en tradition som många tycker om och gärna planerar under augusti och kanske ända till slutet på september. Det kan bli många härliga helger under dessa månader som gör att man gärna dukar upp för en kräftskiva utomhus.

Det viktiga med en kräftskiva

Det som är klart viktigaste är ju kräftorna, men minst lika viktigt är dukningen och de tillbehör som serveras. Även kräfthattarna är något som måste införskaffas eller tillverkas. All som behövs för dekoration för festen hittar vi på nätet och det kan mycket väl vara så att det finns kvar sedan förra årets kräftfest. Ta en titt vad som behöver kompletteras till årets skiva.

Bjud in i god tid

Se till att skicka ut inbjudningarna till årets fest i god tid så de personer som ska bjudas har tid på sig att bestämma sig för om de kan komma eller inte. Ju tidigare desto bättre. Erfarenheten säger att vi ofta har mycket inbokat och för att kunna avgöra vad man ska gå på så bestämmer man sig för de inbjudningar som kommer tidigt.

Knytkalas eller inte?

Man kan om man vill bjuda in till knytkalas. Du som värd står för kräftorna och de andra får ta med sig pajer och annat som hör en kräftskiva till. Se till så att alla inbjudna meddelar av de planerar att ta med sig så inte alla kommer med var sin västerbottenspaj.