Samhället går mot det hälsosammare

 

Det finns exempel på många par som går isär när det gäller hälsobegreppet och det hör inte till ovanligheterna att det finns relationer där den ene personen röker och spelar dataspel på fritiden medan den andre tränar och äter hälsosam kost.Samhällsutvecklingen går dock tydligt mot att allt färre personer röker och har en mindre passiv fritid. Idag anses det nästan fult och sunkigt att röka och det är pinsamt att berätta att man INTE tränar. Rökningen och annan tobak är utan tvekan en dålig vana som skall undvikas om det går. Tendensen är stark mot förbättringar och träning och hälsa har kommit mer i fokus än någonsin. Allt fler väljer att ansluta sig till det läger som menar att hälsa är det som gäller för uppenbarligen mår man bättre i både kropp och själ.

Roligt att träna tillsammans

Bra träning och hälsa som utförs gemensamt kommer inte bara stärka två kroppar individuellt, det kommer säkerligen stärka förhållandet eftersom det faktiskt är kul att göra tillsammans. Ta en sådan enkel sak som att jogga eller promenera tillsammans. Det blir så mycket roligare och mer inspirerande om man gör det tillsammans och bygger upp löprundan tillsammans. Det finns också en hel del styrkeövningar som man kan göra tillsammans. Genom att pusha och driva varandra går det att nå oanada höjder vilken sorts träning och motion man än föredrar.

Mat och sömn

Många par idag – i synnerhet inom storstäderna – hinner inte med att laga mat själva. Det beror helt enkelt på långa arbetsdagar eller att man helt enkelt inte orkar för att man är för slut efter jobbet. Allt fler par har dock börjat sträva efter mer framförhållning, speciellt när det gäller att ha en meny med god hemlagad och hälsosam mat. Ett tips är att man helt enkelt planerar och gör inköpen under helgen så att man kan vara redo att tillaga maten när veckan börjar. Gå igenom menyn veckovis och se till att innehållet blir så breddat som möjligt med kött, fisk, vegetariskt och variation när det gäller basprodukter. Sedan skadar det förstås inte om måltiden också smakar bra, recept och inspiration hittar man enkelt på nätet idag om man inte redan har en favoritkokbok förstås.När det gäller sömn finns det mycket man förbättra när man är två. Det som kan vara svårt om man inte befinner sig i ett förhållande är rutinerna när det gäller att lägga sig. Tack vare det faktum att man är två stycken som lägger sig samtidigt kan man lätt och smidigt sträva mot regelbundna tider för sömn före midnatt som ger maximalt djup innan man går upp till arbetet. Överlag så kommer ett sunt och hälsosamt förhållande leda till positiva och glada tankar innan man lägger vilket onekligen bidrar till en förbättrad sömn. Den ena person kan alltid hjälpa till att dämpa den andres eventuella oro och ångest om man skulle befinna sig i en stressig period. En bättre medicin än den personliga vägen när det gäller sömn är svårt att få tag på.