Pyssel och trevliga tips för hemmet

 

Lite pyssel och annat småpynt är alltid trevlig för att piffa till hemmet lite extra. Det går att hitta en hel del roligt i både speciella inredningsbutiker, men även på exempelvis Åhléns och Ikea. Eller varför inte göra lite pyssel själv, kanske tillsammans med barn eller barnbarn. Med lite garn eller tyg kan man göra en hel del förutom att bara sticka och sy. Gamla kläder kan för övrigt fungera utmärkt i nya skapelser och kreationer. Varför inte sy exempelvis ett kuddfodral av ett par gamla jeans.

sömnad

Många är vi nog som genom åren fått höra hur gamla husmorstips ska göra livet lättare i hemmet. Vissa mer otroliga än de andra. Dock finns det en hel del som kan vara riktigt användbara. Varför använda mer eller mindre onyttiga rengöringsmedel när det går lika bra med saker från kylskåp och skafferi.

citron

Genom att lägga en skiva citron i en skål i mikron i ett par minuter och sedan torka av blir mikron snygg och ren. En skiva citron i sophinken motverkar dessutom dålig lukt. Har man problem med dålig lukt i kylen gör en skål kaffebönor susen. Bakpulver är ett mycket användbart hjälpmedel vid städning och dylikt, dels gör det rent gulnade handfat, dels är det bra mot illaluktande termosar. Fyll termosen med vatten och ett par teskedar bakpulver och låt sedan stå i ca 15 minuter så kommer termosen lukta som ny.Ett annat bra tips om man fått tidningssvärta på vaxduken är att använda mjölk och skrubba duken ren.