När magen växer

 

Att vara gift brukar för många innebära att så småningom få en liten ny familjemedlem, att få sitt första barn. Som havande mamma är det många saker som händer i kroppen, det mest markanta, i alla fall det folk ser mest, är att magen växer. I och med att magen växer behövs det införskaffas nya kläder, för den nya kroppen att växa i.

Gravid

Mammakläder idag

Vi är i dag lyckligt lottade att det finns många vackra mammakläder att hitta. För bara ett 50-tal år sedan fanns inga mammakläder utan det gällde att hitta ”vanliga kläder” att ta på sig, som ändå hade plats för den växande magen. Idag däremot finns många otroligt vackra mammakläder där magen är i fokus. Kläderna framhäver den växande magen på ett positivt sätt, som gör att den blivande mamman får känna sig extra vacker.Det som är viktigt att tänka på när man handlar mammakläder är att magen kommer att fortsätta att växa, så det gäller att hitta plagg som ger den möjligheten. Att välja plagg som är för tighta innebär bara att de sitter dåligt och trycker och skaver och även att de troligtvis inte kommer att kunna användas hela graviditeten. Tänk smart och välj bara de plagg du tycker absolut bäst om. Dessa kläder kommer att bäras en relativt kort period, men de kommer att bäras den tiden i ditt liv som du kommer att ha många positiva minnen och bilder från, så unna dig lite lyx.

Byxor

Under graviditeten förändras kroppen ständigt och det mest markanta är att magen ständigt växer. Man brukar som gravid ganska snabbt komma till en punkt då vanliga byxor inte passar längre, framförallt för de klämmer på den växande magen. Därför är ett tips att införskaffa några riktigt sköna mammabyxor som magen kan växa och frodas i. Många mammabyxor kan tyvärr vara lite tråkiga och inte följa med i det övriga modet som gäller. Vi har hittat några riktigt snygga mammabyxor som vi vill tipsa om på Zalando. Här finns allt från jeans och chinos till leggings och shorts, allt för att alla ska hitta något av intresse. Byxorna är av hög kvalité och av kända märken som Mama Licious och Bellybuttom, märken som inriktat sig enbart på mammakläder. Unna dig några snygga byxor som du känner dig som en vacker blivande mamma i.Gravidkläder

Tröjor

Att hitta tröjor, tunikor och skjortor är för en blivande mamma mycket enklare. Här finns många vackra plagg i vanliga sortimentet och höstens trender visar ett stort utbud av oversize tröjor, perfekt för en växande mage. Även här finns många snygga plagg på zalando.se där det finns några riktigt snygga oversize tröjor. Det som kan vara bra att tänka på är att inte köpa en tröja eller tunika som är för kort, det är då lätt att den fort blir för kort och kommer att visa din mage.  Ett tips är att införskaffa några baslinnen och tröjor, som är långa, i neutrala färger, som kan användas under övriga tröjor och tunikor. Detta gör att du har större möjlighet att använda favorittröjan eller favoritskjortan, kanske något uppknäppt, för att ge plats åt den växande magen, under hela graviditeten.