Liv i relationen

 

En relation och ett förhållande måste vårdas precis på samma sätt som en växt eller en trädgård för att allting skall vara grönt och blomstrande. En relation mellan två människor som lever sida vid sida och som älskar varandra är ingen dans på rosor. Självklart vill man att förhållandet skall fortsätta vara innehållsrikt och levande. Helst skall varje stund kännas givande och upplyftande i stället för mörkt och betungade. Allting kan inte alltid vara livligt och glatt, det kommer alltid finnas tråkiga stunder som man aldrig kan räkna med. Vad man däremot kan göra är att försöka ha siktet konstant inställt på att göra sitt bästa för att behålla gnistan och glädjen i relationen.

Kärlek

Unna er mer tid tillsammans

Även om arbete, stress och förpliktelser alltid kommer finnas med i bilden så finns det aldrig något som hindrar er från att ta ett uppbrott från den tuffa vardagen och ägna mer tid åt er själva. Ta ledigt från arbetet en dag tillsammans eller avsätt helgen till att göra något kul. Åk iväg för en stund och unna er något trevligt tillsammans – det är ni värda. Några förslag kan vara spa, vinprovning eller en helg i en stuga på landet. Koppla bort allt externt som skapar ångest och fokusera på att ha roligt tillsammans!

Träna med varandra

Sport och träning är alltid uppfriskande och kul. Det behöver inte vara svårt att komma igång att göra något träning, det enklaste är att börja promenera tillsammans. Därefter kan man ta steget vidare och titta på jogging eller att gå på gym. Det finns också massvis av roliga sporter där ni antingen kan spela med eller mot varandra. Titta på racketsporter eller golf som både är fysiska och sociala aktiviteter.

Tid för er själva

En av de viktigaste relationerna är den man har till sig själv. I ett förhållande kan man många gånger tappa bort sig själv för att man kanske vill var för mer för den man älskar. För att man verkligen skall kunna älska och bry sig om någon annan måste man först älska sig själv. Avsätt därför tider då ni är för er själva och gör saker som bara ni vill göra som individer. Prata gärna om vad det betyder att få vara för sig själv och dela med er av vad ni gjort själva för varandra.