Lär er något nytt tillsammans

 

Äldre löparparNär barnen är utflugna är det många par som inser att de kanske har tappat varandra på vägen och inte längre har så mycket gemensamt. Många har turen att redan ha samma intressen, allt från att dansa till att sticka eller gå på konstrundor men inte alla är så lyckligt lottade.För att upprätthålla ett friskt och starkt förhållande är det viktigt att man hjälper varandra växa och gör saker tillsammans. Att lära sig något nytt tillsammans med sin partner gynnar inte bara dig själv utan även ert förhållande. Tycker man om att resa kan det exempelvis vara en god idé att lära sig åka skidor om man inte redan kan det. Det finns många vackra bergskedjor i Alperna som är fantastiska för skidåkare.

Träning

Har man inte så mycket pengar är det en bra idé att börja löpträna tillsammans och kanske även ställa upp i olika tävlingar. Ett par bra löparskor kostar inte så mycket och det är allt som krävs för att kunna tävla var som helst i världen. Varför inte ett maraton i New York? Om en aktivitet tillför att man rör sig mer är det förstås bara bra, då även motion bidrar till att människor mår bättre och lever längre.

Löpning

Vill man ha lite lugnare aktiviteter än löpning så kan man börja satsa på vandring på olika leder eller varför inte i fjällen. Börja med att ta promenader hemma tillsammans, gör det till en rutin att ta en kvällspromenad efter maten och utöka rundan allteftersom konditionen ökar. Se vilka vandringsleder som finns i närheten och börja utforska dem på helger eller annan ledig tid, packa en matsäck och stanna ute en stund. Prova vilken utrustning som passar för de olika lederna, se till att ha bra vandringskängor och att klä er enligt lager på lager principen vilket innebär att man undviker att bli antingen för varm eller kall. Ett bra underställ som transporterar bort fukten och håller kroppen torr, ett lager två som hjälper till att hålla värmen och ett bra ytterplagg som håller vind och vattentätt men ändå släpper ut fukt.-wandern-hiking-03

Fjällvandra

Allt eftersom man hittar rätt sätt att klä sig och packa så kan man sedan njuta av semestern genom att fjällvandra i vår vackra natur eller åka utomlands och prova olika vandringsleder där. Att resa tillsammans får er inte bara att hitta nya utmaningar ute i världen utan ger er kunskap som ingen kan ta ifrån er. På vägen hittar ni kanske också nya utmaningar som ni vill ta till er, som att lära sig ett nytt språk eller läsa mer om någon annan kultur. Man får också mer tid för varandra när man åker ifrån alla måsten som finns i hemmet.

Matlagningskurs

Något som för samman människor över hela världen är vin och mat. Att ta matlagningskurser eller vinkurser tillsammans kan göra matlagningen hemma både roligare och mer spännande. Att sedan kunna kombinera en maträtt med det perfekta vinet, fulländar vilken måltid som helst. Själva jakten efter vinet är något som ni båda kan ägna er åt tillsammans. Allt ni gör tillsammans kanske inte alltid passar båda två, men att ge det ett försök och ställ upp för din partner i något han eller hon vill hitta på. Det kommer med största säkerhet att uppskattas och även att återgäldas.

Res tillsammans

Att ge er ut på resa tillsammans kan ge er både avkoppling och upplevelser som ni kan senare minnas tillsammans. Det behöver inta alltid vara någon lång resa utan det kan räcka att ta en weekend resa till exempelvis London eller något annat närliggande land. Att få bryta vardagen och göra något som man vanligtvis inte gör är trevligt.