Hälsa för ett lyckat förhållande

 

Ett förhållande kräver arbete, det är det ingen som motsätter sig. Efter en tid blir vardagen slentrian och rutinbaserad, då är det svårt att hitta romantik och samma gnista som förde er samman. Det betyder inte att kärleken är slut utan har hittat ett stabilt läge som ni kan leva länge i, ingen orkar leva i konstant passion eller drama. För att hålla förhållandet hälsosamt gäller det att ni tar hand om varandra och er själva. 

Smärta

Ingenting kan tära så mycket på ett förhållande såsom smärta. Fysisk smärta är svår att tänka bort och kronisk värk ändrar din personlighet. Personer som alltid har ont blir vresigare, lättretligare och har många humörsvängningar. Du borde alltid söka hjälp när du har ont, oavsett om det är kroniskt eller en lättare skada. Även ett smärre ryggskott kan leda till mer smärta i framtiden om det inte behandlas korrekt.

Årlig koll

Prata med sin vårdcentral om att göra en hälsokontroll. Det är inget du behöver göra hela tiden, men kan vara bra ett göra åtminstone en gång för att veta att allting står rätt till. Det ger dig också chansen att prata om hur du mår. Ibland är vi så van att må dåligt att vi inte ens märker att någonting är fel, men när vi har fått hjälp med är det som en helt ny värld. Det kan handla om högt blodtryck, påbörjad diabetes, sköldkörtelfel eller helt enkel en vitaminbrist. Det är inte ovanligt att fysiska men skapar psykiska problem, en del gånger är vi helt omedveten om det.