Ett långt och hälsosamt liv tillsammans

 

Många drömmer om att bli gamla med sin partner och att leva lyckliga tillsammans livet ut. Att det stundtals kräver hårt arbete har nog inte undgått någon, men många missar vilken negativ påverkan som fysisk smärta kan ha på en relation. Personer som lever med kronisk smärta löper risk för irritation och nedstämdhet, vilket påverkar människor i deras omgivning.

Vad kan jag göra i förebyggande syfte?

Ett långt och hälsosamt liv börjar med en stark och välmående kropp. En enkel övning som kan göras vart som helst är att sitta i en squat. Då stretchar du både fotleder, knän och höfter och ökar din rörligheten för att förebygga skador. Ytterligare en övning som många skulle må bra av att göra är att hänga i helt utsträckt läge. Eftersom många har stillasittande kontorsjobb och lyfter vi idag sällan händerna ovanför huvudet. Som ett resultat av detta är mångas axlar både svaga och stela.

Vad gör jag om smärtan redan finns där?

Om du har ont någonstans så är det ett tecken på att någonting är fel. De på Naprapatiska Institutet är experter på muskel- och ledbehandling, och kan hjälpa dig med din smärta så att du kan fokusera på andra aspekter av relationen.