En mindre stressig vardag

 

stressfri skog_373246750Det är aldrig bra att stressa för mycket, men det är lätt hänt. Det finns för mycket man ska göra, man ger sig själv för många ”måsten” i vardagen och sedan blir man deprimerad och stressad när man inte klarar av alla måsten. Men om man bara tar ett kliv tillbaka och försöker förenkla en del vardagssysslor, kommer man att vara mindre stressad. 

Lej bort städningen

Ett stökigt hem gör ingen lycklig. Även ett organiserat kaos tär på stressnerven. Att ha stökigt hemma kan också göra att många känner sig irriterade och mer lättretliga. Det är bättre för hjärnan om allting är i ordning.Men har man ett heltidsjobb och familj är det svårt att hitta tid att städa ordentligt, och svårt att hitta motivationen att städa när man bara vill umgås med familjen efter jobbet. Genom att leja bort arbetet kan man alltid komma hem till ett städat och fräscht hem. Man väljer själv om städarna ska komma medan man är borta på jobbet, eller om man hellre vill vara hemma när städarna kommer.

Få en kväll utan barnen

Som småbarnsförälder är det svårt att ha egna intressen och lugna stunder. Det är okej att vilja spendera lite tid utan barnen, att få vara vuxna igen och bara ta det lugnt. Det kan faktiskt vara bra för hälsan att spendera lite tid utan barnen.Istället för att belasta mor- och farföräldrar varje kväll eller helg som man vill ha lite egentid, kan man kontakta en barnpassningsfirma där man kan få kontakt med en barnpassare som kan komma vid enstaka tillfällen, eller ställa upp flera gånger i månaden i ett bestämt schema. Det är nyttigt för båda vuxna och barn att kunna vara utan varandra och få chansen att växa på sidan av kärnfamiljen.