Egentid utanför familjen

 

Det bästa som finns är familjen. Under arbetsdagarna önskar du att det fanns mer tid att spendera med familjen. Men det är också viktigt att alla får egentid utanför skola och jobb. 

Intressera barnen för sport

Ett sätt att få mer tid över som par är att involvera barnen i aktiviteter. Det är också nyttigt för dem att få lära sig mer om olika sociala situationer. Ett bra alternativ är sport, barnet får lära sig att spela i grupp och får motion på köpet. Hockey är ett populärt bland många barn. Då kan ni turas om att skjutsa och vara med på träningen medan den andra föräldern får lite välförtjänt egentid.

En egen hobby

Hitta något du tycker är kul och som du är bra på. En egen hobby ger tid för självförverkligande och egna reflektioner utanför hemmet. Du behöver inte spendera varje ledig stund med din nya hobby men det är bra att du har något som är ditt eget. Motivation.se menar på att när du utövar ditt intresse blir du mindre stressad och får chansen att rensa hjärnan. Det är så klart bra att ha dela hobbys med sin partner eller sina barn, men ha något som är ditt också.

Finns ingen mall

Det viktigaste du ska tänka på är att det finns ingen mall på hur den perfekta familjen ska se ut eller göra. En del gillar att åka på campingsemester och sova i ett stort tält tillsammans, andra vill resa utan sina barn och det finns även par som semestrar på olika håll. Om alla är överens finns det inget fel i att frångå det som anses ”normalt” och göra på sitt eget sätt.