Att göra saker tillsammans som familj

 

Det kan vara nödvändigt ibland att man får egentid för att kunna hitta på saker som man verkligen vill göra. Men att göra saker tillsammans som familj får inte vara en uppoffring utan något som man känner att man ska lägga ner tid på. Den tiden tillsammans när barnen är yngre är viktig för hela familjen, inte bara för barnen.

Kvalitetstid med barnen

Det pratas ofta om kvalitetstid med barnen och det kan många gånger vara svårt att avgöra vad som är kvalitet och inte. Man kan tycka att all tid som man kan vara tillsammans som familj borde vara av den kvalitén att man vill göra det igen, och igen och igen. Att man tar sig tid för sin familj är viktigt och att man umgås på barnens villkor. Självklart så styr föräldrar mycket vad som kan och inte kan göras men det är viktigt att man lyssnar på barnen och de önskemål de har om vad som ska göras.

En idrottande familj

Om man är en idrottande familj så umgås man mycket kring detta. Spelas det ishockey så gäller det att man efter bästa förmåga ställa upp på detta. Det kan vara att skjutsa till träningar och liknande. Som förälder så gäller det att se till att relevant utrustning finns. Det kan vara att införskaffa nya hockeyhandskar eller annat som det finns behov av. Det kan bli många kalla timmar i träningshallar och betalningen för detta är att se glädjen i barnens ögon när det får ta på sig utrustningen för att ge sig ut på isen.

Hitta på saker tillsammans

Även om man som förälder har ett intresse som kanske inte barnen kan vara med på så är det viktigt för barnen att få vara med och se vad ens förälder tycker om att göra på sin fritid. Självklart så gäller det att hitta på saker tillsammans som alla kan ha glädje av. Barnen växer upp fort och det är nu som de gärna följer med på olik aktiviteter som hela familjen kan vara med på.