Att göra det man tycker om

 

Att leva i ett förhållande kräver att man för det mesta är överens, nu behöver man ju inte vara överens om allt men det underlättar om man låter varandra göra det man tycker om och kanske inte lägger sig i varandras intressen allt för mycket.

Alla har vi våra intressen och när man blir tillsammans med någon så kan det bli så att man delar sina intressen med den andre partnern. Det är inte alltid som man kanske har samma intressen. Den ena partnern kanske gillar att spela poker medans den andre gillar att titta på fotboll. Om vi låter varandra ha våra intressen och kompromissar då det är nödvändigt så kommer förhållandet att fungera.

Tvinga aldrig på den andre något intresse som den inte har, det blir aldrig bra utan man måste skapa ett eget intresse för något för att det ska fungera. Var öppen och våga prova något nytt, har du aldrig spelat poker så kanske det är dags att testa. Vem vet, du kanske gillar detta och kommer att fortsätta. Om inte ås har du i alla fall provat och vet vad det är frågan om.

Prata med varandra om vad som intresserar och vad som kanske skulle kunna intressera. Låt ingen bestämma din intressen utan du själv bör göra detta, däremot så kan du gärna prova på och se om din partners intresse skulle passa dig.