Årets kräftskiva

 

kräftskivaSommaren börjar sorgligt nog leda mot sitt slut men ännu finns det tack och lov tillfälle att uppleva ytterligare några härliga dagar innan hösten väl är för dörren. En del har redan avslutat sin sommar-semester, medans andra har någon vecka kvar att njuta av tillvaron till fullo. Ett bra avslut på sommaren och något som brukar vara tradition för många, är enligt oss att ställa till med en trevlig kräftskiva. En kräftskiva fungerar lika bra för barnfamiljen som för paret som vill ställa till med fest, där det bjuds på god mat, läskande dryck och ett mysigt umgänge med sina nära och kära.Vid denna tid på året blir kräftskivor allt vanligare i vårt avlånga land. Det är ett bra sätt att avsluta sommaren och fira in hösten. En kräftskiva passar lika bra för barnfamiljen som vill ha en lugn och skön kväll tillsammans med god mat och dryck, som för paret som vill ställa till med fest för sina vänner. Det är en tradition hos massvis utav svenskar som många längtar till månader i förväg.

Viktigt att sätta rätt stämning

För att lyckas riktigt bra med sin kräftskiva rekommenderar vi att försöka sätta upp en så myisg och genuin stämning som möjligt. Om ni sitter ute på kvällen, antingen på verandan eller vid ett bord i det fria, är levande ljus någonting som brukar vara väldigt effektfullt och lyckat, så länge man har tur med vädret. Några dekorativa attiraljer på temat kan göra underverk och att använda engångstallrikar och glas kan i vissa fall vara väldigt skönt.

Vilka kräftor?

Det finns en hel del olika kräftor att välja bland ute i butikerna och det är inte helt lätt att veta vad man borde satsa på. Vi rekommenderar svenska inhemska kräftor utav något slag som brukar leverera rikligt med smak och som dessutom är ett mera miljövänligt alternativ. Möjligheten finns även att klicka hem dina kräftor direkt på nätet, marcuskraftan.se säljer svenska kräftor som enligt dom själva är de godaste som du kan komma över.