Alla hjärtans dag

 

Januari börjar snart att lida mot sitt slut och snart är det dags att fira Valentins dag, eller alla hjärtans dag som det mer vanligt kallas.  Det här är en dag som idag förknippas med många rosor och presenter och det är framförallt romantiken och kärlekens dag. Alla hjärtans dag är en dag som passar perfekt för att visa sin partner lite extra uppskattning, för att ge förhållandet en skjuts i rätt riktning. 

Kort historik…

Alla hjärtans dag kom till Sverige via handeln och i Sverige är en vanligen sammanknippad med presenter, rosor och choklad. Idag är alla hjärtans dag en kalendarisk högtid i Sverige och dagen har mer och mer uppmärksammats under årens lopp. Bland annat skolan har kommit till att belysa dagen och vanligtvis brukar pyssel och pynt göras i kärlekens tema denna dag.

presentPresenter…

Det dagen framförallt handlar om idag är att uppmärksamma och visa uppskattning till den och de man älskar. Många gör detta via presenter vilket syns tydligt i alla butiker och skyltfönster. Den vanligaste presenten är blommor och framförallt rosor. Normalt säljs ett par miljoner rosor just på alla hjärtans dag i Sverige. Vill du inte gå den klassiska vägen och köpa en blombukett kommer här lite presenttips som passar det kärleksfulla paret.

Till henne

En klassisk present som alltid brukar gå hem, förutom rosorna är smycken. Ett smycke är en present som kan bäras en lång tid och det brukar gå hem hos de flesta kvinnor. Ett tips är att kolla in på johanna-n.com. Det är en webbshop vi hittat som säljer fantastiska smycken med inspiration från Norrland. Smyckena är tillverkade i bland annat sterling silver och mässing och de har verkligen en unik och annorlunda design. Här kan du verkligen hitta ett smycke till din fru eller flickvän som inte alla andra har.

Till honom

Att köpa en present till maken eller pojkvännen är inte alltid lika lätt. Vi har hittat en artikel i Vecko Revyn där de tagit upp 10 presenttips till pojkvännen på alla hjärtans dag. Perfekt att läsa för dig och är osäker. Här finns allt ifrån tips på klassiska boxer shorts till ett par konsertbiljetter tillsammans med dig. Ett tips om pojkvännen gillar hårdrock är att boka in Metallica i Stockholm i slutet av maj.